Tyrkiets præsident: Befolkningen kræver kupmagere dræbt

Recep Erdogan ser ingen grund til at holde landsforrædere i live, men vil ikke selv indføre dødsstraf.

Ritzau
Turkish President Tayyip Erdogan talks during an exclusive interview with CNN's Becky Anderson at his office in Istanbul Foto: Reuters/Handout
Udland 18. juli 2016 21:56 - Opdateret 18. juli 2016 22:26
Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at den tyrkiske befolkning ønsker de ansvarlige for kupforsøget i landet dræbt.

- Det er folk på gaden, som kræver det. Befolkningen har den mening, at disse terrorister skal dræbes, sagde han mandag aften i et interview med CNN.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Erdogan sagde i interviewet, at han er klar til at underskrive en lovændring, hvis der er flertal i parlamentet for at indføre dødsstraf efter kupforsøget.

Det ville ifølge Erdogan i så fald være med befolkningens velsignelse.

- Hvorfor skulle jeg beholde dem og brødføde dem (kupmagerne, red.) i fængslerne i de næste mange år? Det er det, folk på gaden siger, sagde Erdogan blandt andet i interviewet.

Erdogan kaldte kupforsøget for et tydeligt forsøg på landsforræderi, men han understregede i CNN-interviewet, at han ikke vil indføre dødsstraf uden parlamentets opbakning.

- Jeg vil som præsident godkende enhver beslutning som kommer fra nationalforsamlingen, sagde han ifølge NTB.

Recep Erdogan oplyste i øvrigt, at Tyrkiet i løbet af få dage vil sende et formelt krav til USA om at få udleveret Fethullah Gülen, som anklages for at stå bag kupforsøget.

Gülen, der bor i den amerikanske delstat Pennsylvania, benægter at have nogen som helst rolle i kupforsøget.

Over 6000 personer er blevet tilbageholdt af de tyrkiske myndigheder efter kupforsøget. I alt mistede 265 mennesker livet, mens 1400 personer meldes såret.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...