Tyrkisk ambassadør stod skoleret i Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet følger nøje situationen i Tyrkiet efter weekendens mislykkede kupforsøg.

21. juli 2016 19:59

Tyrkiets ambassadør i Danmark, Mehmet Dönmez, har torsdag været til møde i Udenrigsministeriet med ministeriets udenrigspolitiske direktør, Lone Wisborg.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Det var situationen i Tyrkiet efter weekendens mislykkede kupforsøg, som var på dagsordenen. Lone Wisborg udtrykte stor bekymring over de seneste dages udvikling i landet over for ambassadøren.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har erklæret undtagelsestilstand i landet og samtidig åbnet for at genindføre dødsstraf.

Overvejelserne om dødsstraf har vakt bekymring fra dansk side, hvilket Lone Wisborg også udtrykte over for ambassadøren.

Hun opfordrede i stedet Tyrkiet til at "fastholde og beskytte landets demokratiske institutioner og processer og stå vagt om retsstatsprincipperne."

Derudover understregede Lone Wisborg over for ambassadøren "de fælles strategiske interesser i blandt andet kampen mod IS (den militante bevægelse Islamisk Stat, red.) og håndteringen af migrationsstrømme".

Siden weekendens fejlslagne militærkup har Erdogan og regeringen gennemført en større udrensning.

Blandt andet er 9000 politibetjente blevet fjernet fra tjeneste, og flere end 6000 medlemmer af de væbnede styrker er blevet anholdt. Det samme er næsten 3000 dommere og anklagere.

Udenrigsministeriet følger situationen i Tyrkiet nøje også i relation til dronning Margrethes statsbesøg i landet til oktober.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...