Udland

Tyrkisk domstol ophæver forbud mod Twitter

Indgreb mod Twitter skulle stoppe beskyldninger mod Erdogan-regering. Nu skal mediet genåbnes, siger domstol.

En tyrkisk domstol har ophævet et forbud mod Twitter, som blev nedlagt af regeringen for fem dage siden.

Regeringen greb ind over for sociale medier, da der her var fremsat mange beskyldninger i forbindelse med en omfattende korruptionssag i premierminister Tayyip Erdogans regering.

En administrativ domstol i Ankara vil give Tyrkiets kontrolorgan inden for telekommunikation, TIB, ordre til, at Twitter skal være åbent og tilgængeligt for brugerne senere i dag, oplyser tv-stationen NTV.

Reuters citerer dog en kilde i premierministerkontoret for at sige, at myndighederne har 30 dage til at åbne for Twitter igen.

Erdogans regering er kastet ud i sin værste krise i forbindelse med vedholdende protester og stadige beskyldninger om korruption. Regeringen har også nedlagt forbud mod tusindvis af hjemmesider.

Twitter-forbuddet trådte i kraft den 20. marts, da Erdogan svor, at han ville "udslette" det sociale medie, fordi det ikke havde fjernet "illegalt materiale" fra dets indhold, hvilket domstolen havde givet ordre til.

Forbuddet blev fordømt mange steder - også af FN's kommissær for menneskerettigheder - og Erdogan og hans Retfærdigheds- og Udviklingsparti synes at være blevet blameret langt uden for Tyrkiets grænser af affæren.

Mange af Tyrkiets 10 millioner brugere af Twitter har forstået at omgå forbuddet, og de har tweetet via mobiltelefoner eller private netværk.

De sociale netværk er blevet oversvømmet med lydoptagelser, hvor Erdogan angiveligt griber ind i retssager og aftaler i erhvervslivet, ligesom han forsøger at stoppe ufordelagtig omtale i medierne.

Erdogan siger, at optagelserne er fabrikere og falske.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst