Tyrkisk fly angriber IS i det nordlige Syrien

Syrisk våbenhvile er i fare for at bryde sammen efter en række angreb i Syrien.

Ritzau
Kurdish female fighters from the People's Protection Units (YPG), operating alongside with the Syria Democratic Forces, walk in northern province of Raqqa Foto: Reuters/Rodi Said
Udland 19. september 2016 09:10 - Opdateret 19. september 2016 10:59
Tyrkiske krigsfly har angrebet Islamisk Stats stillinger i det nordlige Syrien, oplyser Tyrkiets militær i en erklæring mandag.

Tre mål, som Islamisk Stat anvendte som beskyttelsessted, ammunitionsdepot og militært hovedkvarter, blev ramt ved angrebene, som fandt sted søndag, siger militæret.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at militæret har ryddet det nordlige Syrien for militante grupper, og at militæret måske nu rykker længere mod syd.

Syriens våbenhvile var mandag i forvejen på randen af et sammenbrud efter adskillige angreb i landet.

Våbenhvilen blev indgået for syv dage, og da den udløb mandag, var der ingen erklæringer om, at den var forlænget. Både regering og oprørere har fremsat beskyldninger om krænkelser.

Moskva optrappede søndag en ordkrig med Washington og sagde, at luftangreb, som den amerikansk ledede koalition har gennemført mod den syriske hær, truer planen for våbenhvilen.

Ruslands forsvarsministerium oplyser, at amerikanske kampfly har dræbt over 60 syriske soldater i den østlige by Deir al-Zor ved fire luftangreb gennemført af to F-16 og to A-10 kampfly, der kom ind over Syrien fra Irak.

En militær kilde i Deir al-Zors lufthavn siger til overvågningsgruppen Syriens Observatorium, at mindst 90 syriske soldater blev dræbt ved luftangrebene.

Amerikanske militærkilder siger til AFP, at de finder rapporterne om 60 dræbte syriske soldater troværdige, men kommer ikke med yderligere detalje.

USA og Rusland, der har indgået aftalen om våbenhvile, giver hinanden skylden for den meget spændte situation. Syrien beskylder USA for at "sabotere våbenhvilen".

- Målet med denne amerikanske aggression er at få våbenhvilen til at bryde sammen, siger Bashar Jaafari, som er Syriens ambassadør i USA.

Ved angreb i Aleppo søndag blev en kvinde dræbt, mens flere andre personer blev såret, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som ikke er i stand til at sige, hvem der udførte luftangrebene.

- 10 mennesker, deriblandt et barn, blev dræbt søndag af to tøndebomber i den oppositionskontrollerede by Daraa, siger overvågningsgruppen.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...