Udland

Tyrkisk politi affyrer tåregas ved Taksim-pladsen

Urolighederne er blusset op igen omkring Taksim-pladsen i Istanbul, hvor politiet sætter ind mod demonstranter

Tyrkisk politi affyrer tåregas ved Taksim-pladsen

Det tyrkiske politi bruger endnu engang tåregas og vandkanoner mod demonstranter ved Taksim-pladsen i storbyen Istanbul, beretter flere nyhedsbureauer.

Politiets hårde fremfærd har skabt panik blandt de omkring 3000 fremmødte demonstranter, der ifølge nyhedsbureauet dpa flygter fra vandkanoner og tåregas ned ad sidegader til Taksim-pladen.

Istanbuls provinsguvernør, Hüsseyin Avnni Mutlu, har erklæret lørdagens demonstration for ulovlig. Men det har ikke holdt demonstranterne fra gaderne.

Lige siden starten af juni har et stigende antal tyrkere demonstreret nær Taksim-pladsen mod planer om at opføre et nyt storcenter i den nærliggende Gezi-park.

I løbet af juni udviklede demonstrationerne sig til at være en generel utilfredshed med den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, og den politik, han fører.

En utilfredshed, der tilsyneladende ikke er aftaget, selvom en tyrkisk domstol den 3. juli annullerede byggeplanerne i Gezi-parken.

Efter planen bliver den centrale park genåbnet meget snart.

- Vi vil genåbne Gezi-parken søndag eller senest mandag, så den igen er tilgængelig for folk, siger provinsguvernør Hüsseyin Avnii Mutlu lørdag til nyhedsbureauet AFP.

- Men parker er ikke steder for demonstranter. De skal bruges som et sted for afslapning og ro for alle folk, tilføjer han.

Indtil videre har de voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter ifølge AFP kostet fire mennesker livet og såret over 8000.

Den 22. juni hævdede Erdogan over for en gruppe tilhængere, at urolighederne skyldes en udenlandsk sammensværgelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.