Tyrkisk politi angriber demonstranter på Taksim-pladsen

Demonstranter trodser forbud mod 1. maj-parade i Istanbul og mødes med tåregas og vandkanoner.

Tyrkisk politi bruger vandkanoner og tåregasgranater mod tusinder af mennesker, der trodser forbuddet mod at fejre 1. maj på Taksim-pladsen i Istanbul.

Mindst 50 mennesker meldes kvæstet under urolighederne.

Det var uroligheder 1. maj sidste år, som i de næste mange uger førte til omfattende uroligheder i protest mod regeringen.

Efter at have givet demonstranterne en sidste advarsel, er kampklædt politi støttet af vandkanoner rykket frem mod folkemængden.

Politifolkene forsøger at fjerne de barrikader, som er opført i udkanten af den berømte plads.

Allerede fra tidligt i morges var politiet talstærkt til stede med op mod 40.000 betjente. Det er udtryk for diktatur, mener Mahmut Tanal, der er parlamentsmedlem for Det Republikanske folkeparti, der er en del af oppositionen.

Han er også selv blev slået af betjente og ramt af vandkanoner.

- Det er et billede, man kun kan se i lande, som er styret af et diktatorisk regime. At demonstrere 1. maj er en grundlovssikret rettighed i hele verden. Vi har tilladelse til at demonstrere, hvor vi vil, uden at blive mødt af provokationer fra regeringen, siger Mahmut Tanal ifølge AFP.

Den tyrkiske regering har ellers forbudt demonstrationer på Taksim-pladsen. Onsdag bakkede forfatningsdomstolen ifølge det tyske nyhedsbureau dpa regeringen op, men det ser ikke ud til at bide på fagforbund og organisationer, der er gået sammen om at organisere 1. maj på Taksim.

- Alle veje fører til Taksim den 1. maj, hedder det i en erklæring, der er udsendt på vegne af organisationskomiteen af Kani Beko fra fagforbundet Disk.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst