Udland

Tyrkisk politi stopper formodede IS-folk på vej mod EU

Otte mænd er anholdt i Istanbul. Ifølge tyrkiske medier mistænkes de for at være IS-medlemmer.

Tyrkisk politi har tilbageholdt otte formodede medlemmer af Islamisk Stat, da de var på vej til EU ved et udgive sig for at være flygtninge, oplyser statslige medier i Ankara.

Det tyrkiske antiterrorpoliti anholdt de mistænkte i Istanbuls Atatürk Lufthavn, hvortil de ankom tirsdag fra Casablanca i Marokko, skriver det officielle anatolske nyhedsbureau.

Politiet fandt en håndskreven note fra en af de mistænkte, hvori han beskriver en migrationsrute fra Istanbul til Tyskland via Grækenland, Serbien og Ungarn - blandt andet med brug af smuglerbåde over Middelhavet samt tog og busser.

De otte mænd har sagt til det tyrkiske politi, at de kun var turister, som ville bruge et par dage i Istanbul.

Tyrkiet er mellemstation for de fleste af de migranter og flygtninge, som kommer til Europa, og det er for øjeblikket værtsland for to millioner syriske flygtninge.

Over 615.000 migranter og flygtninge er nået til græske øer i år via den østlige del af Middelhavet, viser tal fra Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

Angrebet i Paris har øget bekymringen for, at der med flygtningestrømmen kommer militante islamister, der har planer om at begå massakrer på civile.

En af de døde gerningsmænd i Paris i fredags var øjensynligt blevet registreret med sit fingeraftryk på den græske ø Leros 3. oktober sammen med andre flygtninge.

Islamisk Stat har taget skylden for de blodige angreb i Paris i sidste uge, da 129 blev dræbt og hundredvis såret af radikale islamister med mellemøstlig baggrund. 221 sårede er stadig på hospitalet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.