Tys-tys-kilden står fast: Min sag skal gå om

Tys-tys-kilden mener, at hans sag skal starte forfra på grund af domsmands udtalelser i radioprogram.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

LANDSRET Foto: Free/Rune Øgendahl, Ritzau/arkiv

I den såkaldte Se og Hør-sag om ulovlig overvågning af kendte og kongeliges brug af kreditkort slår tys-tys-kilden fast, at hans sag skal gå om.

Det er meldingen tirsdag i Østre Landsret, hvor tys-tys-kildens ankesag behandles.

I Retten i Glostrup blev han idømt halvandet års fængsel. Men nu har han igennem sin forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, nedlagt påstand om, at sagen skal hjemvises til fornyet behandling i byretten.

Det sker, fordi en domsmand i sagen i byretten dagen efter dommen i november udtalte sig om sagen i Radio24Syv-programmet "Det, vi taler om".

- Jeg synes, de skal uddø, sagde domsmanden blandt andet om sladderpressen i programmet, der tirsdag afspilles i retten.

Den udtalelse var over stregen, hævder Michael Juul Eriksen. Han mener dermed, at sagen skal starte forfra i byretten.

Tys-tys-kilden har fået sit navn, fordi han som ansat ved IBM/Nets som it-operatør skaffede sig uberettiget adgang til oplysninger om kendte danskeres gøren og laden.

Hvis Østre Landsret afviser, at sagen skal gå om, er tys-tys-kildens sekundære krav, at hans straf skal formildes.

Til at starte med ankede han til frifindelse. Siden er det krav reduceret til et ønske om en mildere straf. Han anker ikke skyldspørgsmålet.

Det var en bog fra tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, der fik sagen til at rulle. Den er blevet kaldt Danmarkshistoriens største sag mod medierne.

I bogen "Livet, det forbandede" blev det beskrevet, hvordan en kilde fodrede ugebladet med oplysninger om kendte ud fra deres brug af kreditkort.

Kreditkortoperatøren Nets ligger i Ballerup, så Københavns Vestegns Politi gik ind i sagen.

Efterforskningen afdækkede ifølge politiet, at tys-tys-kilden havde misbrugt kollegers adgangskoder til at følge med, når kendisserne brugte deres kreditkort.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.