Udland

Tysk avis: VW-ledere er nervøse for at rejse til USA

Frygt for at blive tilbageholdt af amerikanske myndigheder afholder angiveligt VW-ledere fra at rejse til USA.

Ledere i den skandaleramte tyske Volkswagen-koncerns er ikke trygge ved at rejse til USA, skriver den tyske avis Süddeutsche Zeitung lørdag. Det skyldes, at de amerikanske myndigheder angiveligt har konfiskeret en besøgende VW-medarbejders pas.

Avisen citerer kilder i koncernen, der siger, at Volkswagen er af den opfattelse, at efterforskerne ønsker at forhindre, at VW-chefen unddrager sig afhøring eller retsforfølgelse i forbindelse med dieselmotoskandalen.

- Ansatte i Volkswagen rejser fortsat til USA. Alt andet er spekulation, siger en talsmand for den tyske bilkoncern med hovedsæde i Wolfsburg.

Volkswagen er under efterforskning i USA og kan imødese bødestraffe på op mod 18 milliarder dollar (125 milliarder kroner) efter at have erkendt, at producenten bevidst har snydt med målingerne af giftige NOx-udslip fra dieselmotorer.

Mary Nichols, der er leder af miljømyndigheden California Air Resources Board, der efterforsker VW, har kritiseret bilfabrikkens håndtering af skandalen.

Süddeutsche Zeitung citerer en kilde med et nært kendskab til sagen for, at det nu ikke er sandsynligt, at den ny koncernchef hos Volkswagen, Matthias Müller, rejser til USA i anden halvdel af november, som det angiveligt var planlagt.

- Vi er nødt til at have juridisk sikkerhed i denne sag, før vi kan flyve til De Forenede Stater, citerer avisen en kilde fra koncernledelsen for.

Der er ingen planer om, at VW's ny topleder, Matthias Müller, er på vej til USA, og VW har indtil videre afvist at kommentere spørgsmålet om en sådan rejse er sandsynlig.

Skandalen begyndte at rulle, da Volkswagen i september erkendte, at koncernen havde indrettet millioner af dieselbilers software på en måde, så bilerne under test fremstår som mere miljøvenlige, end de er under almindelig kørsel på vejene.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.