Tysk bankbekymring smitter af på danske aktier

Deutsche Banks aktuelle udfordringer sender dønninger langt ind i det danske C20 Cap-indeks.

A banners of Deutsche Bank is pictured in front of the German share price index, DAX in Frankfurt Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach

A banners of Deutsche Bank is pictured in front of the German share price index, DAX in Frankfurt Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Uroen i det tyske finanscentrum i Frankfurt kunne fredag mærkes i København, hvor fondsbørsen fra morgenstunden gik i rødt.

Specielt de danske bankaktier var mærket af den nervøse stemning, som er opstået i kølvandet på Deutsche Banks aktuelle udfordringer.

Storbanken risikerer at skulle betale en kæmpebøde til de amerikanske myndigheder på et trecifret milliardbeløb. Men det undrer aktieanalytiker Thomas Eskildsen fra Jyske Bank, at det påvirker de danske aktiekurser.

- Jeg synes, at det har karakter af overdrevet panik, for der er for mig at se ingen direkte sammenhæng.

- For mig er det mere et udtryk for stemningen og nervøsiteten på aktiemarkedet, og i sådanne situationer ser man typisk, at danske bankaktier bliver trukket med ned, siger han.

Når det gælder Deutsche Bank, mener Thomas Eskildsen heller ikke, at frygten for et kollaps står mål med realiteterne.

- Banken har nogle retssager hængende om halsen, der kommer til at påvirke resultatet for i år og næste år.

- Men det her er jo ikke et udtryk for, at kunderne i Deutsche Bank er kommet i problemer, som det var under finanskrisen, siger analytikeren.

Han forudser, at uroen vil vare med, indtil der kommer klare signaler om, at Deutsche Banks ledelse har styr på situationen.

- Deutsche Bank skal vise, at man er klar til at foretage det nødvendige i forhold til at leve op til de kortsigtede forpligtelser. For eksempel, at man er i gang med forhandlinger om at sælge aktiver fra.

- Jo mere, de kommunikerer, jo bedre. For så viser de, at de har hænderne på rattet, siger han.

Deutsche Bank-aktien røg fredag under 10 euro for første gang nogensinde oven på historien om, at 10 banker og hedgefonde trækker deres penge ud af banken som følge af uroen.

Det danske C20 Cap-indeks var på et tidspunkt i løbet af morgenen nede med 1,5 procent, men rettede sig siden noget op.

Dagens store tabere var dog bankaktier som Danske Bank, Nordea og Jyske Bank, der fredag eftermiddag lå til tab på mellem én og to procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.