Tysk dåsepant udsat på ubestemt tid

En klage fra Dansk Erhverv til EU-Kommissionen over de pantfrie tyske dåser har sat dansk-tysk aftale på standby

Det kan trække ud i årevis med at få indført pant på de tyske dåseøl. Arkivfoto: Bent Bach
Danmark 26. august 2016 08:52

DANMARK: Datoen for hvornår du skal til at betale pant for din Flensborg-pils og dåsecola købt i grænsehandelsbutikker, kan blive udskudt til efter 2018.

Det bekræfter Miljø-og Fødevareministeriet over for P4 Sjælland.

For selvom en to år gammel dansk/tysk aftale betyder, at grænsebutikker i Schleswig-Holstein fra 2018 skal til at opkræve pant for drikkevarer på dåse, så har en klage fra Dansk Erhverv til EU-Kommissionen over de pantfrie tyske dåser lammet alt videre arbejde med den dansk-tyske aftale.

I Dansk Erhverv er man fuldt ud klar over at klagen til EU-kommissionen har sparket den politiske aftale til hjørne.

Men markedschef Lotte Engbæk Larsen peger på, at der var meget usikkerhed om holdbarheden af den politiske aftale. Derfor ønsker Dansk Erhverv et klar svar på om tyskerne ifølge EU’s lovgivning må sælge pantfrie dåser ved grænsen, når der er pant på dåser i resten af Tyskland.

- Det er da mærkeligt, at lige præcis en gruppe butikker lige syd for den dansk/tyske grænse kan slippe for pant, når alle andre butikker og erhvervsdrivende skal opkræve pant, siger Lotte Engbæk Larsen til P4 Sjælland.

I bedste fald står EU-kommissionen klar med en afgørelse i foråret 2017. I værste fald ender det for EU-domstolen, og så kan det trække ud i årevis.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...