Delstatsminister: CureVac-vaccine kommer ikke før august

Ifølge tysk delstatsminister og anonym embedsmand har EMA oplyst, at CureVac-vaccine ikke godkendes i juli.

Hverken Det Europæiske Lægemiddelagentur, den tyske regering eller biotek-selskabet CureVac vil be- eller afkræfte en historie fra nyhedsbureauet Reuters, hvori det fremgår, at selskabets vaccine tidligst får en godkendelse i august. (Arkivfoto)

Hverken Det Europæiske Lægemiddelagentur, den tyske regering eller biotek-selskabet CureVac vil be- eller afkræfte en historie fra nyhedsbureauet Reuters, hvori det fremgår, at selskabets vaccine tidligst får en godkendelse i august. (Arkivfoto)

BERLIN:En coronavaccine fra selskabet CureVac får tidligst en godkendelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) i august.

Det har de tyske delstater ifølge sundhedsministeren i delstaten Baden-Württemberg fået oplyst af landets føderale regering. Det siger delstatsministeren, Manfred Lucha, til det regionale medie Südwestrundfunk.

Det samme oplyser en anonym embedsmand i det tyske sundhedsministerium til nyhedsbureauet Reuters.

Begge oplyser, at den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, har fortalt sundhedsmyndighederne i de forskellige tyske delstater, at vurderingen stammer fra EMA.

Nyhedsbureauet Reuters har forsøgt at få bekræftet oplysningen fra flere forskellige sider. Men hverken EMA, CureVac eller det tyske sundhedsministerium vil kommentere historien.

Vaccinen fra det tyske biotekselskab CureVac er også ventet i Danmark. I et notat til den seneste udgave af vaccinationskalenderen fremgår det, at der i juli forventes mellem 40.000 og 70.000 vacciner fra CureVac om ugen.

Det er betinget af, at den godkendes af EMA inden da.

Tidligere forventede både CureVac og de danske sundhedsmyndigheder, at vaccinen var tilgængelig tidligere.

CureVac selv forventede oprindeligt at have de første resultater fra et af de sidste afgørende studier af vaccinen i starten af maj. Dette er senere blevet skubbet til juni.

I slut maj kom nogle foreløbige data fra studiet med over 40.000 deltagere i Europa og Latinamerika. Der var dog behov for flere data, før man kunne sige noget statistisk signifikant om resultaterne.

I alt har CureVac en ordre på op til 405 millioner doser, der skal fordeles gennem EU. Den aftale blev indgået i november 2020.

Derudover har den tyske regering tilkendegivet, at den er enig med CureVac om betingelserne for yderligere 20 millioner doser.

Begge disse aftaler kan først blive til virkelighed, når EMA har godkendt vaccinen til brug.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi undersøger mistænkeligt dødsfald - en anholdt
Luk