Tysk etapevinder: Jeg er et bevis på den rene sejr

Cykelløb kan vindes uden doping, mener etapevinder Marcel Kittel, som hævder, at han er et levende bevis.

Tysk etapevinder: Jeg er et bevis på den rene sejr

Den unge tyske sprinter Marcel Kittel vandt lørdag sin første etapesejr i Tour de France, og han kunne samtidig trække i den gule førertrøje - en ære som rivalen og sprinterkongen Mark Cavendish stadig drømmer om at opleve en dag.

Den 25-årige rytter fra Argos-Shimano mener, at hans succes er et bevis på, at cykelløb som Tour de France kan vindes uden doping.

- Jeg tror på, at det er muligt at vinde Tour de France og etaper i Touren uden doping.

- Jeg mener, at etaper som den i dag beviser, at det er muligt. Projekter, som det mit eget hold kører, viser, at der er mange folk, som arbejder for en ren sport og ud fra nye idéer, siger Marcel Kittel ifølge Velonews.

Snakken om, hvorvidt Touren kan vindes uden doping, er foranlediget af en avisartikel, hvor den nu detroniserede Tour de France-konge Lance Armstrong giver udtryk for, at doping er en nødvendighed for at opnå succes i det franske cykelløb.

Men det handlede ikke kun om dopingsnak, da den tyske sprinter fejrede sin etapesejr.

- Jeg mangler ord. Det er utroligt. Jeg er så lykkelig. Det er absolut den bedste dag i hele mit liv - i den grad. Et stort tak til alle, siger Marcel Kittel.

Argos-Shimano-sprinteren vandt uden konkurrence fra sine værste konkurrenter, da hverken landsmanden Andre Greipel eller Mark Cavendish nåede frem til afgørelsen på målstregen.

De var forhindret af både styrt og cykelproblemer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.