Tysk økonomi buldrer fremad og trækker Danmark med

Tysk erhvervsliv tror på fremgang. Her frygter man ikke nogen handelskrig i forbindelse med krisen i Ukraine.

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Tysklands erhvervsliv tror på fremtiden og lader sig ikke stoppe af krisen i Ukraine.

Den vigtigste stemningsbarometer for EU’s største økonomi - ifo-indekset - steg i april overraskende til 111,2 mod 110,7 i marts.

Indekset er baseret på en månedlig status over erhvervsklimaet i 7000 tyske virksomheder.

De bliver af ifo-instituttet ved Münchens universitet spurgt om deres aktuelle omsætning og forventninger til de næste måneders indtjening.

At tysk økonomi ikke lader sig stoppe, er godt nyt for Europa som sådan og ikke mindst for Danmark.

- Tyskland er Danmarks største eksportmarked og aftager godt 15 procent af den danske eksport. Også for de fleste andre europæiske lande er Tyskland et af de vigtigste eksportmarkeder, skriver Sydbanks cheføkonom Jacob Graven i en kommentar.

Tyskland vil fortsætte som Europas økonomiske vækstlokomotiv. Og samtidig er der udsigt til, at tyskerne vil begynde at bruge lidt flere penge i lyset af stigende lønninger og rekordlav arbejdsløshed.

- Mange frygtede, at krisen i Ukraine og truslen om en handelskrig mellem Rusland og Vesten ville slå det spirende europæiske opsving ihjel, siger Jacob Graven.

- Så længe konflikten er koncentreret omkring Ukraine, og sanktionerne mellem Rusland og Vesten primært er symbolske, tyder det heldigvis på, at både Tyskland og det meste af det øvrige Europa vil ryste Ukraine-krisen af sig, siger cheføkonomen.

Christian Schulz fra Berenberg Bank siger, at data viser, at tysk erhvervsliv har rystet den værste frygt for en militær optrapning i Ukraine af sig.

- Tyskland nyder godt af en stærkere indenlandsk efterspørgsel samt en bedring på de vigtigste eksportmarkeder, siger Christian Schulz til nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.