Tysk oktobertradition på Skråens brædder

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kay er klar med venlige highfives til gæsterne. Arkivfoto: Hans Ravn

Omkring hvert 10. minut hæver en festgæst halvliters-ølkruset og får de andre gæster i nærheden til også at hæve deres krus og skåle med. Den glade gæst bærer tyrolerhat, smækbukser og en rød- og hvidternet skjorte, der står lidt mere åbent end normerne normalt foreskriver.

Under koncertstedet Skråens seks svagtlysende lysekroner sidder festglade mennesker ved de flere meter lange borde med blå- og hvidternede papirduge.

Først serveres maden og siden kommer flodbølgerne af weissbeer.

For øllet er en vigtig - hvis ikke den vigtigste - del af festlighederne.

- Et af ritualerne i oktoberfesttraditionen er selve dét at drikke øl. Flere ritualer er kernen i en tradition, fortæller Lene Halskov Hansen, der er arkivar og projektforsker ved Dansk Folkemindesamling.

Sådan var det, da der var oktoberfest sidste år og sådan er det også i den kommende weekend, hvor Skråen for 13-ende år i træk kan kalde til oktoberfest over to festdage - og med masser af øl og underholdning.

På de musikalske linjer er aftenens hovednavn, DJ Ötzi Double alias Kay Christiansen.

Med sine tyske gloser, hvide skæg og velmagts bulbstævn tiltrækker han publikum som en magnet, så de stimler op foran scenen.

Sidste år satte han også gang i festen, så tyrolerkjoleskørterne blev trukket op og svunget fra side til side i pendulfart, alt mens tyske Kay Christiansen satte sig på hug på scenekanten og uddelte highfives, da folk på eget initiativ tog fat ved hinandens skuldre og dansede i en stor ring rundt i hele festsalen i bedste boogie-woogie-stil.

Ved Oktoberfesten fredag kommer også dj’s Bo Bosse og lørdag Torben Hansen der vil holde stemningen på kogepunktet til langt ud på de sene timer.

Og så er der lige en ekstra gave til dem, der festligt udklædt - nemlig en gratis fadbamse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst