Tyskland

Tysk parti: Islam passer ikke ind i Tyskland

Det indvandrerkritiske parti AfD har vedtaget valgmanifest, der opfordrer til forbud mod minareter og burkaer

Frauke Petry, lederen af Alternative für Deutschland (AfD) på partiets kongres, hvor den kontante melding blev vedtaget i form af et nyt valgmanifest. Foto: Scanpix

Frauke Petry, lederen af Alternative für Deutschland (AfD) på partiets kongres, hvor den kontante melding blev vedtaget i form af et nyt valgmanifest. Foto: Scanpix

TYSKLAND:Det fremadstormende, indvandrerkritiske tyske parti Alternative für Deutschland (AfD) har under en partikonference i weekenden vedtaget et valgmanifest, der erklærer islam for uforeneligt med Tysklands forfatning.

Samtidig opfordrer manifestet til, at minareter og burkaer forbydes.

- Islam er udenlandsk for os, og derfor kan det ikke påberåbe sig princippet om religiøs frihed i samme omfang som kristendom, siger Hans-Thomas Tillschneider.

Han er medlem af delstatsparlamentet i Sachsen-Anhalt, og hans ord på talerstolen udløste høje klapsalver blandt de 2000 partifolk til konferencen i Stuttgart.

Religionsfrihed

Angela Merkel, den tyske forbundskansler, har ellers erklæret, at Tyskland garanterer religionsfrihed for alle. Hun har ved en række lejligheder sagt, at islam hører til i Tyskland.

AfD er et nyt parti. Det blev oprettet for tre år siden og slog igennem med kritik af hjælpepakkerne til Grækenland.

Siden har partiet fået vind i sejlene i meningsmålingerne på grund af sin indvandrerkritiske holdning på et tidspunkt, hvor migrantkrisen i Europa kører for fuld tryk.

I fjor kom flere end en million migranter til Tyskland, de fleste muslimer.

Ligger lunt i meningsmålinger

AfD ligger i meningsmålingerne til at storme ind i Forbundsdagen ved valget næste år og blive Tysklands tredje største parti efter det konservative CDU/CSU og Socialdemokratiet.

AfD ligger til at få op til 14 procent af stemmerne.

Det kapitel i valgmanifestet, der omhandler muslimer, bærer overskriften: ”Islam er ikke en del af Tyskland”.

Der er omkring fire millioner muslimer i Tyskland, hen ved fem procent af befolkningen.

På konferencens første dag lørdag var der i øvrigt uroligheder, da op til et par tusinde venstreorienterede aktivister var i sammenstød med politiet. Aktivisterne forsøgte at forstyrre partiets konference.

Omkring 500 mennesker blev kortvarigt tilbageholdt. Ti betjente kom ifølge en polititalskvinde lettere til skade.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.