Udland

Tysk politi slår til mod rabiate muslimer

Tysk politi har gennemført en storstilet razzia i flere delstater mod salafister. 70 steder er ransaget.

Tysk politi slår til mod rabiate muslimer

Flere hundrede politibetjente har natten til torsdag gennemført en storstilet razzia mod islamistiske salafister i Tyskland.

Ifølge nyhedsbureauet dpa har politiet ransaget i alt 70 steder i syv delstater for at indsamle bevismateriale, så salafistiske foreninger kan forbydes.

Ransagningerne er foregået i Hamburg, Slesvig-Holsten, Berlin, Bayern, Niedersachsen, Hessen og Nordrhein-Westfalen, bekræfter den tyske indenrigsminister, Hans-Peter Friedrich.

Ministeren har torsdag også forbudt en salafistisk organisation i Solingen, som agerer i strid med forfatningen.

Friedrich holder senere torsdag en pressekonference for at fortælle nærmere om dagens aktion.

De yderliggående salafister, som følger en streng fundamentalistisk retning i islam, har på det seneste fået stor politisk opmærksomhed i Tyskland, hvor de blandt andet i Berlin og Nordrhein-Westfalen har uddelt gratis koraner og gennemført demonstrationer.

Blandt andet er det flere gange kommet til sammenstød mellem salafister og højreekstremister, som i Nordrhein-Westfalen har protesteret foran moskeer og vist Kurt Vestergaards Muhammed-tegning frem.

De tyske myndigheder mistænker salafisterne for at pleje kontakter til terrornetværk og for at opildne muslimer til vold.

Nordrhein-Westfalens indenrigsminister, Ralf Jäger, mener, at razziaen beviser, at sikkerhedsmyndighederne skrider beslutsomt ind i "den fælles kamp mod farlige ekstremister".

- Dagens indsats viser: Vi øger konsekvent presset på salafisterne og griber ind over deres demokratifjendtlige agitation, siger Ralf Jäger i en pressemeddelelse.

Den folkerigeste tyske delstats indenrigsminister vurderer, at salafisterne udgør en helt ny voldstrussel:

- Det er vigtigt, at vi viser alle forfatningsfjender: Her går grænsen.

De tyske sikkerhedsmyndigheder mistænker 130 personer for at være parat til at gennemføre et islamistisk angreb, hvoraf 24 er salafister.

Salafismen, der udelukker enhver modernisering af islam, menes at have 2500 tilhængere i Tyskland.

/ritzau/dpa