Tyskland

Tysk politi tilbageholder to tog på vej mod Danmark

Op mod 500 migranter og flygtninge er blevet stoppet

Tysk politi tilbageholder to tog på vej mod Danmark. Foto: Scanpix

Tysk politi tilbageholder to tog på vej mod Danmark. Foto: Scanpix

TYSKLAND:De tyske statsbaner, Deutsche Bahn, bekræfter over for Ritzau, at tysk politi i Lübeck tilbageholder et tog, som ifølge statsbanen har flygtninge på vej mod Danmark om bord.

Ifølge TV2 er endnu et tog stoppet i Hamburg, og der er i alt 500 flygtninge og migranter om bord på begge tog, lyder det.

Der er angiveligt 200 om bord på toget i Lübeck, mens der er 300 om bord i Hamburg.

Det står endnu ikke klart, hvorfor og hvorvidt de to tog bliver tilbageholdt, eller om de blot er blevet standset, ligesom det heller ikke fremgår, hvornår de skulle være ankommet til Danmark.

Begge tog har angiveligt retning mod Rødbyhavn i Danmark, som i de seneste dage har modtaget et større antal flygtninge end vanligt.

Tirsdag morgen var status ifølge politiet, at der siden søndag er kommet omkring 1150 flygtninge og migranter til Danmark.

En del er ankommet med netop tog fra Tyskland, og siden søndag aften er der ankommet mindst 800 i Rødbyhavn alene, oplyser politiet.

I Danmark er en gruppe af de nytilkomne forsvundet og er formentlig på vej mod Sverige.

Dansk Politi har indskærpet, at det er forbudt at samle de nytilkomne op og hjælpe dem for eksempel til Sverige.

- Det er væsentligt, at man husker, at det er i strid med loven at hjælpe personer, der har ulovligt ophold. Man risikerer bøde eller i skærpede tilfælde fængsel, har politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sagt.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt mandag pressemøde og briefede senere de øvrige partier, mens integrationsminister Inger Støjberg (V) mandag aften gæstede Rødby og Rødbyhavn, hvor størstedelen af de nyankomne er kommet til.

Flere lollikker har de seneste dage været forbi Rødbyhavn Sportshal, hvor omkring 125 flygtninge er indkvarteret på madrasser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.