Tysk politi undrer sig over dansk politi i Puigdemont-sag

De internationale regler er helt tydelige, siger tysk politi. Puigdemont skulle anholdes.

I sagen om den nu anholdte catalonske ekspræsident, Carles Puigdemont, har tysk politi fulgt alle de gældende spilleregler, når det drejer sig om internationale arrestordrer.

Det fastslår formanden for det tyske politiforbund, Ernst Walter.

Han siger til avisen Die Welt, at de internationale regler er helt tydelige. Derfor undrer politiforbundet sig over, hvorfor Puigdemont ikke blev anholdt i Danmark, skriver Flensborg Avis.

Den 55-årige Puigdemont var i weekenden i Finland, og da Spanien udsendte den internationale arrestordre, var det finske politi klar til at anholde ekspræsidenten.

Men Puigdemont var på det tidspunkt allerede på vej hjem i bil gennem Sverige og senere Danmark, og selv om han angiveligt blev overvåget af spanske efterretningsfolk under hele turen, blev Puigdemont først anholdt, da han krydsede den dansk-tyske grænse ved Frøslev, skriver avisen.

På den første rasteplads på motorvej A7 sluttede Puigdemonts rejse indtil videre, og nu forventer ekspræsidentens advokat, at der venter ham et længere fængselsophold i Tyskland, inden en eventuel udleveringssag er afklaret.

Advokaten meddelte samtidig, at Puigdemont, der siden flugten fra Catalonien har opholdt sig i Belgien, ikke har planer om at søge politisk asyl i Tyskland.

Mandag ventede et stort opbud af journalister og fotografer foran amtsretten i Neumünster.

I første omgang skal dommeren tage stilling til, om Puigdemont fortsat skal sidde varetægtsfængslet, og om Tyskland overhovedet kan udlevere ham til retsforfølgelse i Spanien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.