Tysk politimand får otte års fængsel for kannibalisme

Makaber sag om kannibalisme ender med fængselsstraf til tysk politimand, der dræbte og parterede sit offer.

En tysk politimand blev onsdag idømt otte og et halvt års fængsel for at have dræbt en forretningsmand, som han mødte gennem et internetforum for folk med interesse for kannibalisme.

Retten fandt det bevist, at den tyske politimand havde dræbt og parteret sit offer, hvorpå han havde begravet ligdelene i sin have.

Han blev dømt for "drab motiveret af seksuel lyst" samt for ligskænding.

Der var imidlertid ikke beviser på, at han rent faktisk havde spist nogen dele af sit offer.

De to mænd - den 57-årige politimand og den 59-årige polskfødte forretningsmand - havde skrevet sammen på internettet og aftalt at møde hinanden for at udleve deres respektive seksuelle fantasier.

Den ene drømte om at blive dræbt og ædt, og den anden fantaserede om at blive kannibal.

Den anklagede politimand havde ved sin anholdelse i november 2013 tilstået over for politiet, at han skar halsen over på den 59-årige forretningsmand.

Men under retssagen fastholdt han, at offeret kvalte sig selv og dermed havde taget livet af sig selv, inden den 57-årige gerningsmand skar ham i stykker med først en kniv og siden en elektrisk sav.

På grund af ligets tilstand var det ikke muligt for retsmedicinere at fastslå dødsårsagen.

Dommer Birgit Wiegand lagde vægt på, at det 59-årige offer gennem længere tid havde udtrykt ønske om at dø, og at den tiltalte derfor ikke skulle idømmes lovens strengeste straf.

Den statslige anklagemyndighed havde krævet 10 og et halvt års fængsel til den tiltalte, mens de advokater, der repræsenterede offerets familie, krævede 15 års fængsel, der normalt er det maksimale i drabssager.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.