Tysk turist skudt ned i Rio

Endnu et angreb på en turist øger bekymringerne for Rios evne til at kontrollere sine mange kriminelle

Arkivfoto

Arkivfoto

RIO DE JANEIRO: En tysk turist er indlagt i kritisk tilstand, efter at han fredag blev skudt i maven under et besøg i en af Brasiliens største slumkvarterer.

Den 25-årige tyske mand blev ramt af af skud i en gyde i den fattigste del af slumkvarteret Rocinha, oplyser politiet i Rio. En lokal beboer sørgede for, at den sårede mand blev bragt på et hospital.

Episoden er den seneste i en ny bølge af angreb og overfald på turister i Rio de Janeiro. Mest omtalt er kidnapningen og voldtægten af en ung amerikansk kvinde for nylig.

Skaber debat

Volden skaber debat, få uger før Rio er vært for en opvarmningsturnering til VM i fodbold næste år, om millionbyens evne til at kontrollere de kriminelle og sikre de tusindvis af besøgendes sikkerhed.

Efter næste års store fodboldbegivenhed er Rio de Janeiro i 2016 vært for OL.

I juli ventes hundredtusindvis at besøge byen for at opleve pave Frans under sit første besøg i udlandet som leder af den katolske kirke.

Overrasket i gyde

Myndighederne forsøger at bekæmpe volden i Rios mange slumområder ved at sætte militær og politi ind mod de narkobander, som i mange tilfælde reelt kontrollerer kvartererne.

Rocinha-slummen, hvor den tyske turist blev skudt, blev ”pacificeret”, som myndighederne kalder det, i november 2011 og tiltrækker nu mange turister, der oplever skyggesiden af det brasilianske samfund på guidede ture.

Tyskeren blev skudt i en del af slumområdet, som styres af narkohandlere, og hvor turister normalt ikke færdes, oplyser politiet.

En ven, som var sammen med den sårede mand, fortæller, at de to i en gyde blev overrasket af en bevæbnet mand, som skød efter dem, da de forsøgte at løbe fra stedet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.