Danmark

Tysker løb med gigantisk lottogevinst på halv milliard

Eurojackpotten er udløst, og næsten 77 millioner euro er på vej til en heldig tysker fra Nordrhein-Westfalen.

De mange danske lottospillere, der fredag aften sad og håbede på en milliongevinst i superklassen, må have bedre held næste gang.

Førstepræmien i den såkaldte Eurojackpot er nemlig udløst og gik til en tysker, der er bosiddende i Nordrhein-Westfalen.

Den gigantiske præmiesum var efterhånden nået op i 76,8 millioner euro, svarende til 486 millioner kroner, og det er dermed den største lottogevinst nogensinde i Tyskland.

I Eurojackpot-sammenhæng overgås den imidlertid af den gevinst på 90 millioner euro, som en tjekke vandt sidste år.

De seks spillere, der havde nok rigtige til at vinde andenpræmien i fredagens trækning, får hver en check på 2,6 millioner kroner.

Danske Spil har tidligere anslået, at omkring 500.000 danskere har købt lottokupon til fredagens trækning i håbet om at løbe med den store gevinst.

Eurojackpot er et samarbejde mellem lotterier i 17 lande, og Danmark har tidligere gjort sig bemærket med førstepræmier på henholdsvis 135 millioner kroner og 315 millioner kroner.

Sidstnævnte blev vundet af en arbejdsløs 47-årig mor til fem, som kvitterede for gevinsten ved at købe en strandvejsvilla til hver af sine børn.

Fredagens fem vindertal var 9, 10, 19, 20 og 35. De to stjernetal var 3 og 4, og vinderen havde alle numrene på samme række.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.