Tyskere sikrede danske feriehusudlejere rekordgod april

Over en million tyskere overnattede i danske feriehuse i den bedste april måned i årevis.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Turister lejer flere feriehuse ved de danske kyster Foto: Scanpix/Henning Bagger

April var en rigtig god måned for udlejere af danske feriehuse. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

- I faktiske tal var der i april 1.579.400 overnatninger i de udlejede danske feriehuse. Dette er det højeste antal overnatninger set i april måned siden månedsstatistikkens begyndelse i 2004.

- Danskerne havde 387.200 overnatninger, mens tyskerne var det største marked med 1.018.700 overnatninger, lyder det fra Danmarks Statistik.

Den gode måned blev formentligt hjulpet på vej af påskens placering i april. Ifølge Steen Bocian, cheføkonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, er det dog næppe godt påskevejr, der er årsag til rekorden.

- Påskevejret var en noget blandet landhandel, der var flere nætter med nattefrost, siger Steen Bocian i en skriftlig kommentar.

- Det økonomiske opsving i Europa spiller til gengæld en afgørende rolle, siger han.

I faktiske tal har der i årets første fire måneder været lige knap tre millioner overnatninger i feriehusene. Det er en fremgang på 3,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

Samtidig var det også en god april for de danske hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem, hvor det samlede antal overnatninger steg i forhold til sidste år.

I faktiske tal blev der overnattet 2,6 millioner gange, og det er 14 procent flere overnatninger end i april 2016.

- Dette skal ses i lyset af, at påsken i 2016 lå i marts, hvorimod den i 2017 er placeret i april, konstaterer Danmarks Statistik.

Samlet er der overnattet 6,6 millioner gange gange på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem i årets første fire måneder. Det er en fremgang på tre procent i forhold til samme periode i 2016.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.