Tyskland bænker tre stjerner i kvartfinale

Gómez, Podolski og Müller starter alle på bænken, når tyskerne fredag aften møder Grækenland i kvartfinalen.

Tyskland bænker tre stjerner i kvartfinale

Efter tre sejre i gruppekampe ved EM i fodbold har den tyske landstræner Joachim Löw overraskende valgt at starte med tre af sine bærende kræfter på bænken, når tyskerne fredag aften løber på banen til kvartfinalen mod Grækenland.

Det velunderrettede fodboldmagasin Kicker skriver, at topscorer Mario Gómez må vige pladsen for erfarne Miroslav Klose, og på bænken får tremålsskytten følgeskab af Lukas Podolski og Thomas Müller.

I stedet får André Schürrle chancen i venstre angrebsside, mens sæsonens store åbenbaring i Bundesligaen, Marco Reus, kan se frem til sine første EM-minutter på den modsatte fløj.

Marco Reus var i den netop overståede sæson den absolutte profil på Borussia Mönchengladbachs mandskab, der sluttede som en højst overraskende nummer fire i den tyske Bundesliga.

Efter en sæson med 18 ligamål har Reus nu skrevet kontrakt med de sidste to års mestre Borussia Dortmund for et beløb svarende til 126 millioner danske kroner.

Så sent som onsdag beklagede den 23-årige hurtigløber sig i tyske medier over, at han havde set samtlige tre indledende kampe fra bænken.

- For mig er det brutalt svært bare at sidde på bænken og ikke være med. Jeg har kun kendt det sådan, at der var brug for mig på banen. Denne situation er jeg slet ikke vant til, sagde Marco Reus til dpa.

At Miroslav Klose får chancen fra start er mindre overraskende, selv om konkurrenten Gómez har lavet tre mål i turneringen.

Klose har igennem hele Löws tid som landstræner været den foretrukne spydspids, og han vurderes som en mere bevægelig og teknisk bedre angriber end Gómez, der fortrinsvis har sin force i afslutningerne.

Men med 63 mål i sine 119 landskampe behøver Klose heller ikke at skamme sig over sit scoringssnit.

Kvartfinalen fløjtes i gang klokken 20.45 i Gdansk.

/ritzau/