Udland

Tyskland: Hver tredje flygtning lyver om nationalitet

Ifølge tysk ministerium oplyser mange flygtninge, at de er fra Syrien, selv om de kommer fra andre lande.

Tyskland anslår, at omkring 30 procent af de migranter og flygtninge, der hævder at komme fra det krigshærgede Syrien, reelt kommer fra andre lande, siger en talsmand for Indenrigsministeriet i Berlin til AFP.

- Det er en vurdering, som er baseret på embedsmænds iagttagelser - navnlig embedsfolk i det føderale politi, i EU's grænseorgan Frontex og i departementet for Migration og Flygtninge, siger talsmanden til AFP.

Talsmanden understreger, at Tyskland ikke fører officielle statistikker over asylansøgere, som opgiver en forkert nationalitet.

Tyskland er det foretrukne mål for de fleste af dem, der flygter fra krig og elendighed under den største flygtningekrise i Europa i efterkrigstiden. Tyskland venter, at der vil komme mellem 800.000 og en millioner migranter og flygtninge til landet i år.

Flygtningestrømmen er taget mere og mere til, efter at Tyskland meddelte, at det vil tage imod syrere - uanset om disse i princippet skulle have søgt om flygtningestatus i det første EU-land, som de kom til på deres vej mod forbundsrepublikken.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst