Tyskland roser Putins nye tone over for Ukraine

Den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, roser Putins nye "konstruktive tone" over for Ukraine.

Det er ikke ofte, vestlige ledere har ros til overs for den russiske præsident, Vladimir Putin, i den flere måneder lange konflikt i Ukraine.

Men ros er netop, hvad der lyder fra den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier. Han glæder sig over Putins "konstruktive tone", efter at den russiske leder onsdag bad prorussiske separatister i Østukraine om at udskyde en kontroversiel folkeafstemning på søndag om uafhængighed.

- Jeg glæder mig over den konstruktive tone, præsident Putin brugte efter mødet med OSCE-formanden Didier Burkhalter, siger Steinmeier ifølge nyhedsbureauet AFP i en pressemeddelelse.

Han opfordrer samtidig til, at det, der blev diskuteret under mødet i Moskva, bliver implementeret omgående.

Den britiske udenrigsminister, William Hague, roser ikke Putin, men sender samme opfordring til prorusserne i Ukraine.

- Jeg håber, at folkene i Donetsk og i andre områder, der har planlagt såkaldte folkeafstemninger, vil følge disse ord og ikke afholde afstemninger, siger han ifølge Reuters.

For at vise sin gode vilje sagde Putin onsdag aften, at han har trukket de 40.000 russiske soldater tilbage, som blev stationeret ved grænsen til Ukraine, da et folkeligt oprør tvang Ukraines prorussiske præsident, Viktor Janukovitj, til at flygte i februar.

Putins udmelding møder ikke lige så stor glæde andre steder i Vesten. Nato har oplyst, at alliancen ikke har set tegn på nogen tilbagetrækning.

Det har fået den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, til at kalde Natos afgående generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, for "blind", fordi han ikke kan se, at de russiske soldater er trukket tilbage.

Efter mødet med Putin meddelte OSCE-formanden Didier Burkhalter, at OSCE meget snart vil fremlægge en plan for at løse krisen. Hvad det konkret indebærer, er endnu uklart, men Putin vil efter eget udsagn løse krisen med en "positiv tilgang" til internationale fredsbestræbelser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst