Tyskland runder tre millioner smittetilfælde

Mandag skal forbundskansleren og delstatslederne mødes virtuelt for at drøfte coronaudviklingen i Tyskland.

Mandag skal den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og lederne af de tyske delstater mødes virtuelt for af drøfte coronaudviklingen i landet. Det sker, samme dag som Tyskland har rundet tre millioner smittede. (Arkivfoto)

Mandag skal den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og lederne af de tyske delstater mødes virtuelt for af drøfte coronaudviklingen i landet. Det sker, samme dag som Tyskland har rundet tre millioner smittede. (Arkivfoto)

BERLIN:Tysklands samlede antal smittede under pandemien har rundet tre millioner.

Det viser tal fra landets Robert Koch Institut (RKI), der overvåger pandemien, mandag morgen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det seneste døgn er der registreret 13.245 nye smittetilfælde med coronavirus.

Antallet af smittetilfælde per 100.000 indbyggere i løbet af den seneste uge i Tyskland ligger på 129,2 mod 127 forrige uge, oplyser instituttet.

99 personer har mistet livet med covid-19 det seneste døgn, hvilket bringer dødstallet op på 78.452 som følge af coronavirus siden pandemiens begyndelse.

Det svarer til 94 coronarelaterede dødsfald per 100.000 indbyggere. Til sammenligning har Danmark knap 41 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Tyskland forsøger i øjeblikket at dæmme op for en tredje bølge af virusset, der hovedsageligt skyldes nye, mere smitsomme coronavarianter.

Mandag skal den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og lederne af de tyske delstater mødes virtuelt for af drøfte coronaudviklingen i landet. Her vil der også blive taget stilling til, om der skal indføres nye restriktioner.

Indtil videre har det dog været stort set umuligt at nå til enighed for Merkel og delstatslederne.

Under Tysklands system med 16 delstater kan hver delstat nemlig i sidste ende selv beslutte, hvad de vil gøre. Og nogle har fortsat deres skridt frem mod en genåbning trods skarp kritik.

Den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, fra Merkels konservative CDU opfordrede fredag til mere konsekvente og ensartede forholdsregler i hele Tyskland mod den stigende smittespredning.

Tyskland har givet over 15 procent af landets befolkning den første dosis vaccine mod covid-19, oplyser RKI.

Data fra lørdag viser, at omkring 12,7 millioner har fået den første dosis, mens omkring 4,9 millioner også har fået anden dosis.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.