Udland

Tyskland stopper returnering af syriske flygtninge

Syriske asylansøgere, der er flygtet fra krigens grusomheder, bliver ikke længere afvist ved den tyske grænse.

Tyskland bekræfter tirsdag, at man har indstillet returneringen af syriske asylansøgere til det første indrejseland i EU.

Landet giver dermed afkald på en effektiv EU-procedure, hvad angår asylansøgninger.

- Dublin proceduren: Vi følger ikke denne praksis for syriske asylansøgere på dette tidspunkt, skriver Forbundskontoret for Migration og Flygtninge på sin Twitterkonto.

EU hilser Tysklands beslutning velkommen og betegner den som en "europæisk solidaritetshandling".

- For kommissionen er dette udtryk for en erkendelse af, at vi ikke kan overlade det til de ydre grænsers medlemsstater at stå alene med det store antal asylansøgere, der søger tilflugt i Europa, siger Natasha Bertaud, talskvinde for EU-Kommissionen.

Under de såkaldte Dublin-regler er det første EU-land, som en asylansøger ankommer til, forpligtet til at behandle vedkommendes ansøgning.

I praksis betyder det, at lande som Grækenland og Italien overbebyrdes med ansøgninger, fordi migranter og flygtninge i titusindvis ankommer ad søvejen til deres kyster.

Tyskland har allerede modtaget et rekordstort antal migranter og flygtninge i år, og myndighederne forventer, at tallet vil nå 800.000, svarende til en procent af landets befolkning.

Der er voldsomt pres på grænserne mange steder i Europa.

I Makedonien lukkede myndighederne hen over weekenden grænsen i flere døgn, og politiet brugte chokgranater og knipler for at hindre hundredvis af flygtninge i at bryde gennem pigtrådsafspærringer.

Bulgarien har tirsdag sat militæret ind for at sikre landets sydvestlige grænse mod Makedonien.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.