Tyskland tager EM-revanche efter 20 år

Tyskland formåede lørdag at hævne sig mod de danske europamestre fra 1992 med en sejr på 2-0

Kim Vilfort i kamp med en tysker i revanche-kampen. Foto: Scanpix

Kim Vilfort i kamp med en tysker i revanche-kampen. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:De danske EM-helte fra 1992 formåede ikke at genskabe den danske triumf, da holdet lørdag tabte med 2-0 til et aldrende tysk mandskab.

De to landshold mødtes på Østerbro Stadion i København, hvor der tilsyneladende ikke var lige så meget power i John 'Faxe' Jensen, Kim Vilfort og de andre danske spillere som dengang, de afgjorde finalen på Nya Ullevi i Göteborg.
Anført af Richard Møller Nielsen blæste de danske legender fra 1992 ellers til angreb fra start, men det var altså tyskerne, der var skarpest.
Med to mål i første halvleg - som i bedste old boys-stil varede 35 minutter - indtog Tyskland føringen, som danskerne ikke formåede at indhente.
Det var ellers et nærmest komplet dansk EM-hold med legender som Peter Schmeichel, Lars Olsen og Flemming Povlsen, der stillede op fra start. Kun Henrik Andersen, Kim Christofte og Brian Laudrup var ikke at finde i den danske trup 20 år efter.
Til gengæld var holdet forstærket med solid muskelkraft i form af den gamle AGF-stopper Bjørn Kristensen og Tysklandskenderen Michael Schjønberg, der har tilbragt mange år syd for grænsen som både spiller og manager.
På den anden banehalvdel var tyskerne også repræsenteret fra dengang. Dog i mindre antal, da kun seks spillere var gengangere hos tyskerne.
Det var til gengæld prominente folk som Karl-Heinz Riedle, Stefan Reuter, Thomas Doll og Thomas Helmer.
42-årige Jens Lehmann vogtede imidlertid tyskernes mål og formåede altså at afværge samtlige danske forsøg.
Dermed endte det med samme cifre som i 1992 - dog med tyskerne som vinder.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.