Tyskland: Tidsspild at træne straffespark

EM-favoritterne forbereder sig ikke på en straffesparkkonkurrence mod Italien, der er eksperter i at få 0-0.

Tyskland: Tidsspild at træne straffespark

Tyskland kommer ikke til at forberede sig synderlig meget på en mulig straffesparksafgørelse forud for EM-semifinalen mod Italien på torsdag.

Tyskernes målmandstræner Andreas Köpke mener nemlig, at det er spild af tid.

- Det er næsten umuligt at øve sig på en straffesparkkonkurrence til træning. Det hjælper ikke meget, for man kan ikke simulere det psykologiske pres som målmændene og spillerne er under, siger Köpke til AFP.

- Spillerne sparker bare til træningen, men de er ikke under det samme pres, så det giver ikke særlig megen mening at træne straffespark, mener målmandstræneren, der selv var tysk landsholdskeeper fra 1990 til 1998.

Andreas Köpke fortæller, at man naturligvis vil informere målmand Manuel Neuer om, hvad han kan forvente sig fra de forskellige italienske skytter, hvis de to mandskaber skal ud i en afgørelse på straffespark på torsdag.

Italienerne klarede sig søndag videre fra kvartfinalen mod England, der netop blev besejret i en konkurrence fra ellevemeterpletten. Den ordinære kamp og forlængede spilletid endte 0-0, inden de azurblå vandt 4-2 på straffespark.

De forsvarende europamestre fra Spanien og Portugal mødes i den anden semifinale, der spilles onsdag.

/ritzau/