Tyskland, USA og Rusland: Stop blodbadet i Ukraine

Tyskland, USA og Rusland opfordrer i en fælles udmelding ukrainerne til at finde en politisk løsning hurtigt.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har sammen med USA's præsident, Barack Obama, og Tysklands kansler, Angela Merkel, udsendt en fælles erklæring, der opfordrer til en fredelig, politisk løsning på konflikten i Ukraine.

- Kansleren og præsidenterne er enige om at opfordre til en politisk løsning på krisen i Ukraine så hurtigt som muligt for at sætte en stopper for blodbadet, skriver den tyske regering i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

De tre magtfulde politikere har i løbet af torsdagen været i telefonisk kontakt med hinanden.

Deres fælles udmelding kommer samtidig med, at Ukraines præsident, Viktor Janukovitj, torsdag har holdt møder med Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, Tysklands Frank-Walter Steinmeier og Polens Radoslav Sikorski.

Ifølge den polske premierminister, Donald Tusk, har Janukovitj torsdag aften "udtrykt villighed" til at afholde "tidligt valg i år" under møde med udenrigsministrene fra Polen, Tyskland og Frankrig. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Donald Tusk tilføjer, at de tre udenrigsministre, der bliver i Kijev natten over, arbejder på et dokument "der giver håb om en aftale og en afslutning på volden".

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, lyder efter ikke til at være lige så optimistisk. Han udtaler ifølge nyhedsbureauet Reuters torsdag aften, at forhandlingerne er "meget svære", og at der ikke er udsigt til en hurtig aftale.

Imens de tre udenrigsministre fra EU holder møder med regeringen og oppositionen i Kijev, har deres udenrigsminister-kolleger torsdag eftermiddag holdt møde i Bruxelles og aftalt sanktioner mod Ukraine.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst