Tyson Gay taget for doping

Den amerikanske atletikstjerne er testet positiv

Tyson Gay er testet positiv for doping. Foto: Dylan Martinez

Tyson Gay er testet positiv for doping. Foto: Dylan Martinez

AMSTERDAM:Den amerikanske 100-meter-stjerne Tyson Gay er blevet testet positiv for doping.

30-årige Tyson Gay oplyser, at han er blevet informeret om den positive dopingtest af det amerikanske antidopingagentur, Usada.

Sprinteren, som blev verdensmester på 100 og 200 meteren i 2007, ved endnu ikke, hvilket ulovligt stof, kontrollanterne har fundet i hans blod.

Den positive test betyder, at Tyson Gay trækker sig fra det kommende VM i Moskva i august, hvor det var planen, at han skulle udfordre verdensrekordholderen Usain Bolt.

- Som udgangspunkt stoler jeg på folk, men det virker som om, at nogen har forrådt mig, siger Tyson Gay ifølge Reuters og tilføjer, at han aldrig bevidst har taget noget ulovligt:

- Jeg har begået en fejl. Jeg trækker mig fra Monaco (næste Diamond League-stævne, red.) og VM i Moskva, siger Tyson Gay fra sin træningslejr i Amsterdam.

Tyson Gay har løbet den hurtigste tid på 100 meteren i år med tiden 9,75 sekunder. Faktisk er han noteret for de tre hurtigste tider i år. Tyson Gays personlige rekord på 9,69 sekunder er også amerikansk rekord.

Amerikaneren blev informeret om den positive test i fredags. Testen blev taget 16. maj uden for konkurrence. B-prøven er endnu ikke blevet testet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.