Tyve forsvinder med ure for en million i Næstved

Tre mænd trængte natten til lørdag gennem taget til en guldsmed i Næstved Storcenter.

Tyve forsvinder med ure for en million i Næstved

Tre mænd havde tilsyneladende planlægningen i orden, da de natten til lørdag trængte gennem taget til Næstved Storcenter og forsvandt med ure og smykker for mere end en million kroner.

Politiet fik en alarm fra guldsmeden Borup Design i centret klokken 02.30. Da betjentene nåede frem, var tyvene imidlertid over alle bjerge.

- Men på overvågningsvideoerne kan vi se tre personer gå op på taget via en trappe på bagsiden af centret, fortæller vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Ole Hald.

Fra taget trænger de ind på loftet, hvor de med en vinkelsliber skærer sig igennem noget armeringsjern. Derefter skal de blot fjerne et par loftsplader.

- De har skåret igennem meget præcist over guldsmedeforretningen, fortæller vagtchefen.

Fra loftet springer to af mændene de to-tre meter ned i forretningen, hvor de lander på nogle montrer.

- Inde i butikken går de målrettet efter Omega-ure, der er udstillet i nogle montrer, som de smadrer med et koben. Desuden tager de nogle Pandora-smykker, før de kravler op på loftet igen og forsvinder, fortæller Ole Hald.

Værdien af smykkerne er endnu ikke gjort op, men urene alene har en udsalgspris på omkring en million kroner.

Politiet har søgt i området med hunde, som fik fært efter mændene. Hunden førte betjentene et stykke mod Fensmark, hvor et par cykler blev fundet efterladt. Tyvene kan have brugt cyklerne til at komme væk og så være fortsat i bil.

- Vi ved ikke, om det er sådan det er foregået, men det er nærliggende at tro, siger vagtchefen.

Politiet efterforsker sagen og vil gerne høre fra vidner som måtte have bemærket noget i området, ligesom man ser overvågningsbånd fra butikken og centret igennem.

- Det virker ikke tilfældigt, at det er guldsmeden, det går ud over. De nødt til at have forberedt indbruddet, og derfor vil vi også se videobånd fra forretningen igennem for at se, om de har været inde tidligere under planlægningen, siger Ole Hald.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.