Tyve på spil i fire banker

Ukendte gerningsmænd forsøgte at bryde ind i flere nordjyske banker

Sparekassen  Vendsyssel i Vrå var et af ofrene for de amatøragtige tyve, der begik indbrud i hele fire nordjyske pengeinstittutter i løbet af naten til onsdag. Arkivfoto <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Sparekassen Vendsyssel i Vrå var et af ofrene for de amatøragtige tyve, der begik indbrud i hele fire nordjyske pengeinstittutter i løbet af naten til onsdag. Arkivfoto Pressefotograf Henrik Bo

NORDJYLLAND:Nordjyllands Politi har haft en særdeles travl nat, for tyve har været på spil i fire banker nord for fjorden.

Det lykkedes dog ikke for gerningsmændene at få udbytte af anstrengelserne.

Det gik først udover Jyske Bank i Løkken. Her kom tyven(e) ind i banken ved at pille et vindue ud. De forsøgte at bryde hæveautomaten op indefra, men det lykkedes ikke. Tyvene blev formentlig stærkt generet af den røgkanon, som blev aktiveret i forbindelse med indbruddet.

Røg væltede ud

Dernæst gik det udover en hæveautomat hos Sparekassen Vendsyssel i Vrå. Hvordan tyvene forsøgte at bryde automaten op er uvist, men der væltede så meget røg ud fra hæveautomaten, at betjentene ikke kunne bekæmpe det med en pulverslukker. Brandfolk fra det lokale beredskab måtte derfor tilkaldes.

Hos Spar Nord i Østervrå var et vindue blevet brudt op, og her forsøgte tyvene uden held at tiltvinge sig adgang til en tællemaskine.

Endelig var et vindue brækket op hos Nørresundby Bank i Aabybro, men tyvene har tilsyneladende ikke været inde i banken.

Video skal granskes

Anmeldelserne løb alle ind mellem klokken 3 og 4 natten til onsdag, og politiet kan ikke afvise, at der kan være tale om den eller de samme gerningsmænd, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vagn Nielsen.

Der er ingen umiddelbare spor efter tyvene, men politiet skal nu i gang med at se overvågningsbilleder fra bankerne igennem.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.