Tyverier

Tyverier får købmand til at overveje lukning

Varetyverier i gården før åbningstid hærger - og dræner økonomien

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

I SPARs baggård er der masser af varer - men meget tit er kasser brudt op og varer er stjålet - eller strøet ud over pladsen, så der skal ryddes op, inden arbejdsdagen i butikken kan begynde. Foto: Kim Dahl Hansen


SÆBY: Købmand Jette Kjeldsen fra Spar Torvet i Grønnegade er normalt en meget glad og positiv person. Men det kniber med smilet i øjeblikket - i hvert fald indadtil.
Problemet er, at alle de varer, der hver morgen læsses af i butikkens baggård meget tidligt om morgenen, for derefter at blive flyttet ind i butikken ved åbningstid ofte glimrer ved deres fravær. De bliver nemlig stjålet af morgenduelige tyve.
Tyverierne har nu taget et omfang, at det har udviklet sig til en meget dyr affære. Bare inden for den seneste måned er der forvundet varer for 5.000 kr. Og det er dét, hun konkret ved, der er stjålet.
- Tit når vi møder er der stjålet brød, frugt, grønt og andre varer fra natleveringerne. Kasserne er ødelagt og varerne meget ofte smidt rundt omkring på gårdspladsen. Det betyder, at vi ikke bare bliver bestjålet. Vi skal også bruge tid på at rydde op, fortæller Jette Kjeldsen.
I løbet af den sidste måned er der - også i åbningstiden - forsvundet adskillige øl, emballager, vin, spiritus, masser af blomster og selvfølgelig også alt dét, der ikke opdages.
Problemet er manglende lagerplads, og at få det ordnet tager tid.
- Jeg må forøge min overvågning, som vil koste 10.000-15.000 kr.
- Jeg knokler i forvejen i butikken - at andre ikke har respekt for der, er uacceptabelt. Fortsætter det voldsomme tyveri, er jeg tilbøjelig til at smække butiksdøren i, slutter hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.