Brønderslev

Tyvfiskere må tage en pause

Grødeskæring kommer lystfiskere til hjælp

Grødeskæringen forhindrer tyvfiskere i at spærre åen med ruser. Arkivfoto: Bente Poder

Grødeskæringen forhindrer tyvfiskere i at spærre åen med ruser. Arkivfoto: Bente Poder

BRØNDERSLEV:Grødeskæring kommer nu lystfiskerne til hjælp. I og med, at der skæres grøde, der driver ned gennem åen, er det svært at spærre åen af med redskaber.

- Vi tager stadig vore forholdsregler, der er sat i værk, og fiskeriopsynsmændene patruljerer stadig. Fiskerikontrollen lægger kontrolture på åen, fortæller formand for Brønderslev Lystfiskeriforening, lærer Jens Andersen, Vrå. Så vi håber, at fiskene kan få en chance for at komme op i åen for at yngle.

- Vore medlemmer er også på mærkerne. De rapporterer, hvis de ser noget mistænkeligt.

Lystfiskeriforeningen har intensiverer patruljeringen langs Ryå, efter at der har været tyvfiskere på spil. Foreningen har konstateret fire ruser, der har spærret hele åen. Sagen blev overdraget Fiskerikontrollen, der har konfiskeret de ulovlige ruser, der var anbragt ved Stavad Bro vest for Brønderslev.

En person råbte de formodede tyvfiskere an, da de sejlede ud i en motorbåd ved Stavad Bro, idet det ikke er tilladt at sejle med motorbåde i åen, men tyvfiskerne overhørte råbene.

Ifølge Jens Andersen er det personer, der er kendt for tidligere at have fisket ulovligt. Jens Andersen mener, at fiskene er tiltænkt salg.

Jens Andersen fortæller, at tyvfiskerne og deres biler er videofilmet, og disse videoer er overdraget Fiskerikontrollen.

Skat er også inddraget, og det sker i bestræbelserne på at afsløre, om fiskene sælges sort. Tyvfiskerne spærrer typisk åen i hele sin bredde, og har dermed store chancer for at få mange fisk i nettet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst