Fodbold

U19-træner overtager Thorups cheftrænerpost i FCM

I bestræbelserne på at finde afløser for Jess Thorup, har FCM i egne rækker fundet Kenneth Andersen.

FC Midtjylland vinker farvel til Jess Thorup (på billedet) og ansætter klubbens U19-træner, Kenneth Andersen, som ny cheftræner. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland vinker farvel til Jess Thorup (på billedet) og ansætter klubbens U19-træner, Kenneth Andersen, som ny cheftræner. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD:Superligaklubben FC Midtjylland forfremmer U19-træner Kenneth Andersen til cheftræner, og han overtager posten fra Jess Thorup, der onsdag blev præsenteret i belgiske Gent.

Kenneth Andersen har underskrevet en treårig kontrakt med FCM.

- Kenneth er den mest vindende ungdomstræner i Danmark, og han har desuden haft en afgørende hånd med i udviklingen af topspillere som Simon Kjær, Winston Reid, Erik Sviatchenko, Joachim Andersen, Rasmus Nissen, Pione Sisto, Mikkel Duelund, Andreas Poulsen og Viktor Fischer.

- Vi er ikke i tvivl om, at Kenneth, som den kulturbærer han er, er den perfekte kandidat til at føre stafetten videre efter Jess Thorup sammen med det kompetente team omkring holdet, siger FCM-sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

I løbet af sine ti år som U19-træner har Kenneth Andersen vundet fem danske mesterskaber samt flere udenlandske turneringer, beskriver FCM.

Derudover har han blandt andet ført FC Midtjyllands unge talenter i ottendedelsfinalen i Youth Champions League.

Ansættelsen af Kenneth Andersen skal ses som et udtryk for, at FCM gerne satser på egne talenter både på og uden for banen.

- Vi har vundet det danske mesterskab to gange de sidste fire år med to forskellige trænere, og det siger noget om, at vores kultur i FC Midtjylland er stærk.

- Kenneth er indbegrebet af de værdier og den vindermentalitet, der hersker i klubben, og vi har en tro på, at hans personlighed og kompetencer, suppleret af den øvrige stabs kvaliteter, medvirker til, at klubbens fantastiske rejse fortsætter med uformindsket styrke, siger Svend Graversen./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst