U21-landsholdet klarer uafgjort i hård italiensk test

Danmarks talenter var under hårdt pres i Italien, men klarede 0-0 i en intens testkamp.

Ritzau
Italien-Danmark Foto: Scanpix/Henning Bagger
14. november 2016 20:32

At det danske U21-landshold er svært at score imod og endnu sværere at slå, vidste man på forhånd.

Men Niels Frederiksens tropper demonstrerede mandag aften endnu engang evnen til at lukke af og skabe resultater, da danskerne slap fra en meget svær testkamp med 0-0 mod Italien.

Begge lande er kvalificeret til EM i Polen næste år, og det danske landshold kom helt som forventet på en barsk opgave.

De danske spillere havde svært ved at holde fast i bolden mod et stærkt italiensk hold og kom derfor i perioder under hårdt pres.

Kampen udviklede sig til tider til en forsvarskamp, hvor det var italienerne, der sad på de store chancer, og danskerne, der forsøgte at overleve.

Men det danske hold gik aldrig i panik, forsvarede sig med konsekvens, og i målet spillede Jeppe Højbjerg op til sit OL-niveau.

Han viste igen, at han på landsholdet i øjeblikket er en helt anden keeper, end han er til daglig i Esbjerg, hvor hans usikre spil har kostet ham pladsen på superligaholdet.

To gange i første halvleg reddede Højbjerg italienske forsøg affyret fra oplagte scoringspositioner, og dermed kunne danskerne liste til pausen med 0-0.

Et andet dansk lyspunkt var Brøndbys Christian Nørgaard, der med teknik og overblik forsøgte at sætte skik på det danske spil.

Danskernes offensive aktioner led dog under, at de forreste folk med debutanten Kasper Junker som spydspids havde det svært mod Italiens forsvarskæde.

Junker fik Danmarks absolut største chance, da han inde i straffesparksfeltet fik bolden manøvreret i skudposition, men skuddet prellede af på en italiensk forsvarers underarm.

Men scoret blev der ikke i nogen af enderne. Danskerne lukkede kun tre mål ind i ti EM-kvalifikationskampe og kan nu prale af endnu et rent bur mod en af Europas fodboldstormagter.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...