U21-landstræner er på OL-charmetur i Superligaen

Dialogen om at få klubber til at frigive spillere til OL-slutrunden er langt fra slut for U21-landstræneren.

U21-landstræner Niels Frederiksen kører i øjeblikket rundt til alle klubber i Superligaen samt enkelte i 1. division for at få de bedste spillere med til næste års OL i Rio de Janeiro.

Onsdag var det AGF, Randers FC, OB og Silkeborg, som fik besøg af træneren, som kæmper for at skabe en god løsning inden fodboldturneringen i Brasilien.

- Jeg er på rundtur i superligaklubberne, og jeg er faktisk i Jylland i øjeblikket. Jeg har været i AGF, Randers og Silkeborg og skal en tur til OB senere.

- Vi udveksler holdninger til situationen, og jeg får nogle input til, hvordan klubberne ser på det, siger Niels Frederiksen.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har meldt ud, at klubberne ikke er forpligtigede til at frigive spillere til OL.

Hvis Danmark skal stille et stærkt OL-hold, er det dermed op til klubberne, som indtil videre på rundturen ikke har været helt afvisende.

- Jeg synes egentlig, vi har haft nogle positive og konstruktive møder, hvor vi diskuterer, hvad der er af muligheder. Jeg har ikke mødt klubber, der er fuldstændigt afvisende.

- Men klubberne har nogle udfordringer, som jeg godt kan forstå. Der er både kampe i Superligaen og europæiske kvalifikationskampe under OL. Men vi er i en konstruktiv dialog med klubberne, siger Niels Frederiksen.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har i et nyhedsbrev skrevet, at "hensynet til klubberne, turneringen og de vigtige kvalifikationskampe til de europæiske turneringer vægter højest".

- Det er der jo ikke noget nyt i. Det er jo bare en gengivelse af de Fifa-regler, der gælder. Det ændrer ikke noget som helst for mig.

- Reglerne er sådan, at klubberne bestemmer, om de vil frigive deres spillere, lyder det fra U21-landstræneren.

DBU's udmelding skal dermed slet ikke forstås således, at man allerede har opgivet kampen om at få de bedste danske spillere med til OL.

- Hvis vi havde opgivet noget som helst, så havde vi jo ikke været i dialog med klubberne. Jeg er U21-landstræner og OL-træner, og jeg vil arbejde for, at vi får så stærkt et OL-hold som muligt, insisterer Niels Frederiksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.