U21-træner om hård EM-lodtrækning: Vi skal i semifinalen

Landstræner stiler efter en plads i EM-semifinalen trods en barsk lodtrækning.

Niels Frederiksen Foto: Scanpix/Henning Bagger

Niels Frederiksen Foto: Scanpix/Henning Bagger

Målsætningen er en topplacering i puljen, selv om torsdagens lodtrækning sendte det danske U21-landshold i skrapt selskab ved næste sommers EM-slutrunde i Polen.

Danmark trak Tyskland, Tjekkiet og Italien, og kun puljevinderen er sikker på at gå videre til semifinalen. Men landstræner Niels Frederiksen stiler alligevel mod en plads blandt Europas fire bedste hold.

- Vi tager til Polen for at vinde. Så simpelt er det. Den første delmålsætning er, at vi skal gå videre til semifinalen enten som etter eller som den bedste toer, siger Niels Frederiksen, der var til stede ved lodtrækningen i Krakow.

- Når man når en semifinale, vil man rigtig gerne i finalen. Når man når finalen, vil man rigtig gerne vinde den. Jeg siger ikke, at vi er favoritter - langt fra. Men det er det, vi går efter, lyder det fra landstræneren.

Hans hold kvalificerede sig til EM i helt suveræn stil med ni sejre og en uafgjort i ti kvalifikationskampe.

Men trods selskabet af traditionelle fodboldstormagter som Tyskland og Italien, mener Frederiksen ikke, at den danske pulje ser stærkere ud end de øvrige.

- Jeg går ikke med til, at det skulle være dynamitpuljen, og at det er den stærkeste pulje. Pulje B med Portugal og Spanien er heller ikke helt nem.

- Gruppe A er med Polen på hjemmebane, England og Sverige. Sidste gang, vi mødte Sverige til et U21-EM, tabte vi 1-4 med et rigtig stærkt hold. Jeg synes, vi er i en åben pulje.

- Vi har lige spillet uafgjort med Italien i en venskabskamp på udebane. Hvad kan det så ikke blive til, når vi er på neutral bane, spørger Niels Frederiksen.

Danmark åbner EM mod netop italienerne 18. juni.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.