Ubådssag: Dykkere har fundet sav

Undersøgelser skal vise, om den fundne sav har noget med drabet på journalist at gøre

Dykkere har onsdag fundet en sav i Køge Bugt nær den rute, hvor den drabssigtede Peter Madsens ubåd menes at have sejlet. Arkivfoto: Kenneth Meyer/ritzau/
Køge 12. oktober 2017 10:34 - Opdateret 12. oktober 2017 10:36

KØGE: Dykkere har onsdag fundet en sav i Køge Bugt nær den rute, hvor den drabssigtede Peter Madsens ubåd menes at have sejlet 11. august.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Saven undersøges af politiets teknikere for at se, om den kan være brugt til at partere liget af den svenske journalist Kim Wall.

- Savet bliver nu undersøgt af vores kriminalteknikere, for at vurdere om der er tale om den sav, som politiet har ledt efter i forbindelse med ubådssagen, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, Københavns Politi.

Ubådsbyggeren Peter Madsen er sigtet for at have dræbt journalisten, da hun var på reportagetur i hans hjemmebyggede ubåd, Nautilus. Han er også sigtet for at have parteret hendes lig og skaffet sig af med det i vandet.

Obduktionen af Kim Wall viser, at hun er blevet parteret med en sav, selv om Peter Madsens forklaring indtil videre har været, at liget var intakt, da han skilte sig af med det.

Politiet har ledt efter en orange sav, fordi et vidne mener at have set Peter Madsen med sådan et stykke værktøj.

Saven er ikke blevet fundet ved politiets undersøgelse af vraget af ubåden, som Peter Madsen sænkede, inden han blev anholdt 11. august.

21. august blev Kim Walls torso, altså kroppen uden hoved, arme og ben, fundet i vandet. I sidste uge blev hendes hoved og ben samt hendes tøj fundet af dykkere i Køge Bugt.

Det er endnu ikke fastslået, hvordan Kim Wall døde. Efter sidste uges fund af ligdele foregår der for øjeblikket en fornyet obduktion, der kan fastslå dødsårsagen.

Peter Madsen har forklaret, at kvinden døde ved en ulykke, fordi hun fik en tung luge i hovedet, men de foreløbige undersøgelser af hendes fundne kranie har ikke vist tegn på slag eller vold mod hovedet.

Politiet leder fortsat efter Kim Walls arme. Derfor dykkes der fortsat i Køge Bugt.

Også Peter Madsens og Kim Wall mobiltelefoner mangler og ville være kærkomne fund for efterforskerne. Madsen har fortalt, at han har kastet sin egen telefon over bord.

/ritzau/

FAKTA

Overblik over ubådssagen

* Torsdag 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd ”UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.
* Natten til fredag melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent torsdag aften.
* Fredag 11. august finder man efter lang tids eftersøgning ”UC3 Nautilus” i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og Peter Madsen bliver reddet i land. Han siger, at ubåden gik ned efter en fejl i den ene ballasttank.
Politiet oplyser, at Madsen skulle have forklaret, at Kim Wall blev sat i land på Refshaleøen.
* Lørdag 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.
* Natten til søndag får man ubåden bragt på land, og undersøgelser af den begynder. Københavns Politi siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling. Politiet melder ud, at de formoder, at Kim Wall er død.
* Mandag 21. august oplyser politiet, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han har efterfølgende skaffet sig af med liget i Køge Bugt.
Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et kvindelig i vandet ved Vestamager. Ud på aftenen bekræfter politiet, at der er fundet en torso uden hoved, arme og ben.
* Tirsdag 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en ”bevidst afskæring”. Politiet oplyser dagen efter, at dna-profilen matcher Kim Wall.
Politiet fortæller også, at blodspor fra ubåden matcher dna fra torsoen.
* Torsdag 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig omgang med lig. Han erkender sig skyldig i at have begravet Kim Wall til søs, men han nægter at have parteret hende.
* Tirsdag 5. september får Peter Madsen forlænget sin varetægtsfængsling i fire uger. Han er nu sigtet for både drab og usømmelig omgang med lig. Retten finder, at der er begrundet mistanke om, at han er skyldig i begge dele.
* Tirsdag 3. oktober fremlægger anklagemyndigheden nye beviser i sagen efter at have undersøgt Peter Madsens computer. Han bliver varetægtsfængslet i yderligere fire uger.
* Fredag 6. oktober gør dykkere et fund i Køge Bugt, som ”formentlig” er relateret til sagen
* Lørdag 7. oktober oplyser Københavns Politi, at man har fundet Kim Walls hoved, to ben, tøj og en kniv.
* Torsdag 12. oktober oplyser Københavns Politi, at dykkere har fundet en sav i Køge Bugt nær den rute, hvor drabssigtede Peter Madsens ubåd menes at have sejlet. Den bliver undersøgt af teknikere, oplyser drabschef Jens Møller.
/ritzau/

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...