Danmark

Uber vil lade chauffører melde sig til Skat med en knap

Med en ny app-funktion kan Uber-chauffører melde sig til Skat med et tryk på telefonen.

lyskryds taxa vej Foto: Free/Colourbox

lyskryds taxa vej Foto: Free/Colourbox

Den amerikanske kørselstjeneste Uber prøver nu at komme de danske skattemyndigheder i møde med et nyt initiativ. Det skriver Politiken.

Uber indfører et system på sin app, hvor chaufførerne med et enkelt tryk kan markere, at Uber gerne må sende deres oplysninger ind til Skat.

Carl Edvard Endresen, der er chef for Uber i Danmark og Norge, siger, at det er et forsøg på at komme skattemyndighederne i møde efter lang tids kritik af, at de penge, de private chauffører kører ind, ender som sort indtægt.

Chaufførerne bør selv indberette indkomsten til Skat. Kritikernes formodning er dog, at det sjældent sker.

- Vi ønsker selvfølgelig at spille med på holdet, og derfor lancerer vi en løsning, hvor vi kan indrapportere skat på vegne af chaufførerne. De skal bare trykke på en knap i appen for at lade os gøre det, siger Carl Edvard Endresen til Politiken.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er dog ikke ovenud begejstret for Ubers nye initiativ. Han skriver i en mail til Politiken:

- Det er da som sådan glædeligt, at Uber har fundet ud af, at man skal betale skat i Danmark, når man tjener penge i Danmark.

- Jeg vil dog klart anbefale, at Uber selv indberetter indtægterne automatisk på samme måde som alle andre selskaber i Danmark gør. Det, tror jeg, er en bedre løsning end at overlade indberetning og skattebetaling til hver enkelt Uber-chauffør, lyder det.

Seks Uber-chauffører blev i sommer i Københavns Byret idømt bøder på mellem 2000 og 6000 kroner for at overtræde taxaloven. Dommene er anket til landsretten, hvor der forventes en afgørelse i november.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.