Ubers fremtid i Danmark afgøres først efter chaufførdomme

En retssag mod selskabet Uber afventer ankesager fra dømte chauffører, siger chefanklager fra København.

Nok blev seks chauffører fredag dømt ved Københavns Byret for at bryde taxiloven, fordi de har kørt for kørselstjenesten Uber.

Men det er endnu uvist, om selve selskabet er ulovligt i Danmark.

Først når landsretten har afgjort mindst én sag mod en Uber-chauffør, kan anklagemyndigheden tage stilling til, om Uber lovligt kan køre med betalende passagerer på danske veje.

Det forklarer chefanklager ved Københavns Politi Karin Thostrup.

- Sagen mod selskabet Uber afventer, at der foreligger endelig dom i sagen mod chaufførerne. Jeg har forstået, at nogle af de dømte ønsker deres afgørelse fra byretten indbragt for landsretten.

- Og når landsrettens afgørelse foreligger, vil vi tage stilling til tiltalespørgsmålet mod Uber selv. Dybest set er det, når der foreligger en afgørelse i sagen mod den første chauffør, siger Karin Thostrup.

Københavns Politi har sigtet 46 Uber-chauffører for ulovlig kørsel. Heriblandt er de seks, der fredag blev dømt. De blev idømt bøder på mellem 2000 og 6000 kroner.

Der er endnu ikke rejst tiltale mod selve Uber. Selskabet blev allerede politianmeldt i 2014 af Trafikstyrelsen, få timer efter at selskabet startede sin drift i Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst