Hjørring

Ubudne gæster på kasernen

Hjørring Kaserne udsat for vildt indbrud

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Her ses krondyrflokken fanget af et vildtkamera sat op ved overspringet. Foto: Peter Broen

HJØRRING:Og det er vildt i ordets mere faunaomfattende betydning vel at mærke. En flok krondyr hoppede nemlig over det 180 centimeter høje hegn og ind på kasernens område. Her har de siden født to kalve og kan altså ikke selv hoppe over hegnet igen.

Jagtchef Barkan Smedestrup Christensen blev sat på opgaven at finde ud af dyrenes videre skæbne, for de kunne ikke blive på kasernen.

- Dyrene vil blive stressede af den uro, der er op området. De vil ikke kunne parre sig, når de kommer i brunst, og så forstyrrer det vores træning med hundene, siger han.

Så der måtte tænkes i nye og mere kreative baner, for at det ikke skulle ende med, at dyrene skulle skydes, hvilket ikke er helt nemt at få tilladelse til.

Rampen til friheden

I samarbejde med Naturstyrelsen fandt Barkan Smedestrup Christensen frem til en løsning, som måske kunne lede dyrene tilbage i friheden. Et såkaldt overspring, en slags rampe som man også ser ved motorvejsbyggerier, placeret det rigtige sted har virket ganske efter planen, og fire af de i alt syv dyr har nu taget springet over hegnet.

- Det er jeg selvfølgelig glad for, men jeg kommer også til at savne arbejdet med dyrene. Det er det mest spændende, jeg har lavet i mine 20 år som jagtchef, siger Barkan Smedestrup Christensen.

Han håber dog at de sidste dyr vælger at følge trop og forlade kasernen, som er lukket område. For såvel civile som krondyr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.