UCI appellerer Puerto-dom om blodposer

Den internationale cykelunion vil se blodposerne fra Dr. Fuentes i Spanien. Derfor appellerer den afgørelsen.

UCI appellerer Puerto-dom om blodposer

Verden skal vide, hvem der har været kunder hos Eufemiano Fuentes i Madrid. Det mener den internationale cykelunion (UCI), som fredag har meddelt, at unionen appellerer dommen fra Spanien.

For knapt to uger siden besluttede domstolen i Madrid, at Fuentes skulle have et års betinget fængsel for at have dopet 50 cykelryttere, og 200 blodposer skulle destrueres i henhold til spansk lov.

Sportsverdenen har hele tiden hæftet sig ved, at kun cykelryttere blev nævnt, selv om Eufemiano Fuentes hævder at have haft andre kunder også. På retssagens første dag, sagde lægen eksempelvis, at han havde haft kunder indenfor fodbold, tennis, atletik og boksning.

Det fik eksempelvis antidopingorganisationen Wadas generaldirektør, David Howman til at sige, at beslutningen om at destruere alle blodprøver, var "skuffende og utilfredsstillende for Wada og hele antidopingsamfundet."

- Verden bør sikre passende sanktioner mod alle de snydere, som har benyttet sig af Dr. Fuentes, sagde David Howman for et par uger siden, hvor Wada også slog fast, at de overvejede at appellere. Det behøver Wada ikke nu, for UCI har gjort det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.