UCI kritiserer langsom Lance Armstrong-sag

Den internationale cykelunion forstår ikke, hvorfor den endnu ikke har fået rapporten i Lance Armstrong-sagen.

UCI kritiserer langsom Lance Armstrong-sag

Onsdag meddelte det amerikanske antidopingagentur (Usada), at det trækker lidt ud med at få sendt materialet i Lance Armstrong-sagen til den internationale cykelunion (UCI), så amerikanerens livslange karantæne formelt kan komme på plads.

UCI-præsident Pat McQuaid kritiserer, at det tager så lang tid for Usada.

- UCI har ingen grund til at tro, at en helstøbt sag ikke har eksisteret, men Usadas hidtidige mangel på at sende beviserne er nu en bekymring for os.

- Det er over en måned siden, at Usada gav Lance Armstrong karantæne. Vi troede, at Usada var bedre forberedt, inden sådan en afgørelse blev taget, lyder det i en pressemeddelelse fra McQuaid.

Usada havde først meldt ud, at materialet ville blive sendt til UCI i denne måned, men nu er deadlinen rykket til senest 15. oktober.

UCI skal godkende karantænen, og det har man indtil videre ikke villet gøre, før man fik adgang til beviserne i Armstrong-sagen.

Som udgangspunkt er UCI indstillet på at følge Usadas vurdering, med mindre der er oplysninger i sagsakterne, der peger i en anden retning.

I så fald kan UCI enten vælge at annullere karantænen eller sende sagen til den internationale sportsdomstol (CAS).

Lance Armstrong, syvdobbelt Tour de France-vinder, nægter sig skyldig i doping, men accepterede alligevel anklagerne om et længere dopingmisbrug i løbet af karrieren og fravalgte muligheden for at forsvare sig i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.