UCI leder efter reserve-vært for VM i 2014

Den internationale cykelunion er gået på hastejagt efter byer, der er interesseret i at afholde VM om to år.

UCI leder efter reserve-vært for VM i 2014

Den internationale cykel union, UCI, leder efter en arrangør til VM i 2014 på grund af økonomiske problemer hos den spanske værtsby Ponferrada.

Mens UCI venter på, at Ponferrada stiller de nødvendige garantier til arrangementet, er unionen gået på jagt efter en by, der kan overtage den store begivenhed.

UCI-præsident Pat McQuaid har bedt chefen for UCI's eventafdeling, Gerrit Middag, om at starte jagten.

- Jeg har sagt til ham, at han skal tage fat i alle sine kontakter og de personer, han har forhandlet med i relation til fremtidige mesterskaber.

- Ring dem alle sammen op og sig til dem, at der er en mulighed. Og er I interesseret, siger McQuaid til velonews.com.

Det norske cykelforbund er blandt dem, der har modtaget en henvendelse. Det skyldes, at Bergen tidligere på måneden blev fravalgt som vært for VM i 2016.

- Vi er sammen med Bergen blevet kontaktet af UCI, men det er ikke aktuelt for os at overtage arrangementet for 2014. VM er for stort til, at det ville blive godt på så kort tid, siger generalsekretær i Norges cykelforbund, Heikki Dahle, til NTB.

Mens UCI tvivler på, at VM i Ponferrada kan gennemføres, så forsikrede byens borgmester i sidste uge, at byen vil få styr på økonomien.

- Jeg kan forsikre alle om, at vi vil have pengene. Vi vil rejse pengene gennem private investorer. Vi vil gøre alt, vi har lovet, for at gøre arrangementet til en succes, sagde Carlos Lopez Riesco i sidste uge til spanske medier.

Ponferrada skal ifølge velonews.com betale 5,5 millioner euro svarende til 41 millioner kroner til UCI for værtsskabet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.