UCI-præsident støtter Riis mod Hamilton

Præsidenten for den internationale cykelunion giver fuld opbakning til Bjarne Riis trods nye anklager.

UCI-præsident støtter Riis mod Hamilton

Trods tunge beskyldninger fra Tyler Hamilton om doping på det danske cykelhold Saxo Bank-Tinkoff Bank får holdejer Bjarne Riis støtte af den internationale cykelunion (UCI), som sår tvivl om Hamiltons troværdighed.

Det slår UCI-præsident Pat McQuaid fast i et interview med Ritzau, hvor han samtidig slår fast, at tvivlen må komme den danske holdejer til gode.

Spørgsmål: Er du bekymret over, at der tegner til at have været mindst fire forbindelser mellem dopinglægen Eufemiano Fuentes og ryttere - Ivan Basso, Tyler Hamilton, Jörg Jaksche og Fränk Schleck - på det danske cykelhold?

- Jeg kan ikke handle på rygter, som en eller anden bringer frem. Fra det synspunkt er der intet, vi kan gøre ved det. Vi skal bruge beviser på aktivitet, der har fundet sted og som har ledt til doping, før vi kan handle, siger Pat McQuaid.

Spørgsmål: Men er det ikke rigtigt, at nogle af sagerne er etableret i systemet, som eksempel Ivan Basso, som har afsonet en dopingdom?

- Jo, men det kom aldrig frem under deres sager, at Bjarne Riis skulle have ført dem til Fuentes eller en anden. Så der findes ingen beviser.

Tyler Hamilton bringer flere beskyldninger mod Bjarne Riis og det danske cykelhold, der dengang, amerikaneren kørte på holdet 2002-2003, hed Team CSC.

Han har siden hævdet i et interview, at Bjarne Riis førte ham til Eufemiano Fuentes, og at Bjarne Riis mødte både Fuentes og Hamilton på et hotelværelse i Spanien for 10 år siden. Den danske holdejer har afvist, at han kender den spanske læge.

Spørgsmål: Bekymrer det dig, at flere historier kommer frem her?

- Historier som disse bekymrer mig altid, men man skal også spørge sig selv, hvorfor denne bog af Hamilton kommer ud nu. Hvorfor sker det? Det sker ikke af objektive årsager, men udelukkende af kommercielle årsager.

- Når ting bliver gjort af kommercielle årsager, skal man spørge sig selv, hvor objektive de er. Jeg siger ikke, at der er mange ting i den bog, der er usande, men stiller spørgsmål til den, for der er altid nogle farverige steder i sådan en bog, så den kan sælges, og jeg kender to eller tre dele af bogen, om hvilke jeg ved, at de er usande.

- Vi kan kun håndtere fakta. Vi lytter, når folk bringer os fakta.

Spørgsmål: Er det en overvejelse hos UCI, om sportsledere, der har dopet sig eller været involveret i doping som Bjarne Riis og Johan Bruyneel, skal forlade sporten?

- Det er et godt spørgsmål. Bjarne Riis har indrømmet doping, men sagt, at cykelsporten i dag har ændret sig - og han vil være del af den ændring.

- I den situation må man lade tvivlen komme folk som ham til gode. Man må tro på, at de faktisk forsøger at støtte sporten, siger Pat McQuaid.

/ritzau/

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.