UCI skruer op for dopingjagt i kvindecykling

Der er i denne sæson afsat flere penge til dopingbekæmpelse blandt de bedste kvinderyttere.

UCI-præsident David Lappartient skærper kampen mod doping i kvindecykling. Her ses franskmanden under sidste sommers Tour de France.

UCI-præsident David Lappartient skærper kampen mod doping i kvindecykling. Her ses franskmanden under sidste sommers Tour de France.

AIGLE:De bedste kvindelige cykelryttere må indstille sig på skærpet dopingkontrol i denne sæson.

Den Internationale Cykelunion (UCI) oplyser, at de otte hold på kvindernes World Tour hver er blevet afkrævet 10.000 euro (74.000 kroner) til dopingbekæmpelse. UCI lægger samme beløb oveni.

Det ekstra midler medfører, at cykelunionen udvider gruppen af ryttere i den såkaldte UCI Testing Pool fra 29 til 53 i 2020.

De 53 ryttere bliver testet oftere og mere dybdegående end andre og skal også udfylde whereabout-oplysninger, så de kan blive udsat for uanmeldte dopingtest.

Det er planen, at gruppen skal udvides med flere ryttere i de kommende år.

I en pressemeddelelse kalder UCI-præsident David Lappartient skridtet for en "vigtig ny fase i UCI's engagement for en ren sport, og viser at unionen går forrest i kampen mod dopingsnydere".

- At sikre cykelsportens integritet har omkostninger, men ikke nogen pris, siger Lappartient.

Flere dopingsager har ramt kvindecykling i den seneste tid.

I november erkendte belgieren Sofie de Vuyst, at hun havde testet positiv for anabolske steroider, og onsdag kom det frem, at b-prøven havde givet samme resultat.

Tidligere på ugen udløb den hollandske cykelcrossrytter Denise Betsemas seks måneder lange karantæne for en lignende forseelse.

Den forholdsvis milde straf skyldes, at det lykkedes Betsemas advokat at sandsynliggøre, at steroiderne utilsigtet var havnet i rytterens krop.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.