UCI slår fast: Contadors point tæller ikke

Den spanske cykelstjerne Contador kommer ikke til at kunne optjene point til Team Saxo Bank. Det slår UCI fast

UCI slår fast: Contadors point tæller ikke

Selvom den spanske cykelstjerne Alberto Contador har fået forlænget kontrakten med Bjarne Riis og Team Saxo Bank - foreløbig indtil 2015 - samler den spanske superstjerne ikke nogen point ind til holdet.

Den internationale cykelunion UCI holder nemlig fast i sin beslutning om, at Contador ikke kan optjene point til Team Saxo Bank til og med 2013, når han vender tilbage efter sin dopingkarantæne i august.

Ifølge UCI’s talsmand, Enrico Carpani, vil spørgsmålet ikke blive taget op på torsdagens bestyrelsesmøde i UCI, som Bjarne Riis ellers har meldte ud i sidste uge.

- Sagen med Contador er ikke på dagsordenen, og der er ingen planer om at ændre noget i forhold til det, vi tidligere har meldt ud, siger Enrico Carpani til tv2sport.dk.

- Bare fordi reglen bliver diskuteret, er det ikke ensbetydende med, at reglen bliver ændret. Der er forskellige holdninger om det her, men reglen gælder stadig, fortsætter han.

Pointene fra Contador kan være afgørende i forhold til, om Team Saxo Bank kan bevare World Tour-licensen, som sikrer adgang til de største cykelløb.

Den omdiskuterede regel, der betyder, at Contador ikke kan optjene point til Riis og co., er indført, efter at Alberto Contador blev dømt for doping.

Derfor har Bjarne Riis argumenteret for, at Alberto Contador burde slippe udenom reglen, og den danske holdejer regnede derfor også med, at UCI ville drøfte problematikken. Men det er tilsyneladende ikke tilfældet.

- Vi tror på, at UCI følger Wada-koden (de internationale antidopingregler, red.) og gør de ting, der skal til, ellers må vi gå til CAS, for det er vores overbevisning, at pointene skal tælle, lød det i sidste uge fra holdejeren.

CAS er som den internationale sportsdomstol øverste myndighed, og Bjarne Riis og Team Saxo Bank er altså klar til at kæmpe med UCI hele vejen dertil - om nødvendigt.

/ritzau/